Следвайте Гласове в Неприятно започнаха консултациите на кандидат-премиера на ПП Николай

...
Следвайте Гласове в Неприятно започнаха консултациите на кандидат-премиера на ПП Николай
Коментари Харесай

ГЕРБ към Денков: Познаваме ви добре, бяхте наш зам.-министър, но сега влизате в роля на кукла на конци

Следвайте " Гласове " в 
Неприятно започнаха консултациите на кандидат-премиера на Политическа партия Николай Денков с парламентарните обединения. От ГЕРБ-СДС пристигнаха само, с цел да обяснят, че няма да го поддържат, тъй като го считат за " кукла на конци " на водачите на Политическа партия Асен Василев и Кирил Петков. Веднага по-късно депутатите на Бойко Борисов напуснаха срещата.

На срещата пристигнаха представители на " Демократична България ", Българска социалистическа партия и " Български напредък ". Поканата одобриха и от ГЕРБ. Макар и с малко забавяне, към срещата се причислиха и Движение за права и свободи, забавени заради други задължения.
" Възраждане " твърдо обявиха, че няма да седнат на една маса с Политическа партия. 
Целта на срещата е да обсъдим кои могат да са целите, които да ни обединят, изясни първоначално акад. Денков.

Сред изброените от него цели са понижаване на неравенството в обществото, посредством нарастване и на минималната работна заплата, както и на заплатите на медици и учители, индексация на пенсиите. За бизнеса се предлага облагане на свръхпечалбите в енергетиката, приемане на законите за проекта за възобновяване и доста други ограничения.
След встъпителните думи от Политическа партия помолиха медиите да излязат, само че ГЕРБ се опълчиха.
Като систематична евро-атлантическа партия и с почитание към гласоподавателите, ние доста от дълго време сме решили щои са значимите тематики за България и сме ги сложили на разискване, изясни шефката на групата на ГЕРБ Десислава Атанасова. Считаме обаче, че този диалог е надълбоко просрочен. Търси се поддръжка за втория мандат, откакто са изгорени доста мостове.
Влизате в ролята на кукла на конци и зад вашия необятен научен тил стоят номинациите на водачите на Политическа партия, обърна се Атанасова към Денков. И изясни, че те не могат да бъдат номинация в държавно управление, за което се търси консенсус.
Поздравления за вас, ние ви познаваме добре, бил сте зам.-министър в наше държавно управление, имате своите качества,  сподели още Атанасова. Силно ни тормози, че без стратегия, без подписан формален документ от водачите на партиите, нашият диалог ще се изчерпа дотук, добави тя. Желая ви триумф, в случай че намерите съидейници, нашият избор ще го видите в пленарната зала, сподели още Атанасова и тя и Томислав Дончев напуснаха срещата.
Щом приказваме за горени мостове, би трябвало да стартираме от свалянето на държавното управление на Политическа партия. Затова да не се връщаме обратно, а да гледаме напред. Към политики и по какъв начин да се откри единодушие по тях, отговори Денков.
 

Георги Свиленски от Българска социалистическа партия пък бе удовлетворен, че е отпаднало първото изискване на Политическа партия - за Изборния кодекс.  Това бе притеснително за нас, сподели зам.-шефът на лявата група.
Разбирам опитите да се откри провинен за пред гласоподавателите за това, че няма държавно управление. Но България има потребност от държавно управление и политиците би трябвало да поставим всички старания това да се случи, да преодолеем разграничителните линии, добави Свиленски. И изброи общите политики, които имат с Политическа партия.
Той похвали кандидатурата на акад. Денков, само че изясни, че това не е задоволително, с цел да има държавно управление, напомняйки за проф. Габровски и първия мандат.
Без да бъде обсъждано като ултиматум, само че за Изборния кодекс методът е чисто градивен - може да обсъдим разнообразни разновидности, в които да бъде регистриран вашия приоритет, само че и машинното гласоподаване да се резервира. Включително и търсене на машинно преброяване, както оферират Движение за права и свободи. Но това не може да стане бързо, безапелационен бе Денков. Той изясни, че е засегнат от метода, по който е било показано машинното гласоподаване, тъй като не е обективен. Нека рестартираме тази тематика, добави той. 
Изборният кодекс стои на дневен ред, само че дано да търсим това, което ни сплотява, сподели още Денков. 
Мустафа Карадайъ употребява тематиката за изборите и попита Денков каква е оценката му за Кирил Петков, който бил нарушил конституцията и за Бойко Рашков, който бил правил противозаконни нахлувания в домовете на хората.
Лидерът на Движение за права и свободи подсети, че по тематиката за правосъдната промяна от дълго време са изготвил съответни свои оферти и прикани да се спре с партийния популизъм по тематиката. Той подлага на критика, че Политическа партия търсят поддръжка по политики, пък желаят да са в правото те да предложат кабинет.
Има доста тематики, които подлежат на оценка от ваша страна, с цел да забележим до какъв брой са ви положителни желанията, добави водачът на Движение за права и свободи. Освен цени и цели, за нас са значими програмата и персоналния състав, сподели още той.
България има потребност от кабинет и държавно управление. За да се вземат решение другите рецесии, първо би трябвало да се реши политическата рецесия. Имаме потребност от нормалност, от смяна, само че не и от противозаконен реваншизъм и прищевки, сподели още Карадайъ. И банковата безапелационен, че битката с престъпността не би трябвало да се води с незаконни средства.
България има потребност от смяна на смяната. Промяната е смяна в посока същия модел на ГЕРБ от неприятно към по-лошо. Но тези оценки са нужни, с цел да знаем от каква база тръгваме, добави водачът на Движение за права и свободи.
Законността би трябвало да се съблюдава, отговори акад. Денков. А във връзка Кирил Петков изиска да бъде изваден пред скоби и изясни, че има две школи.
Разбрах ви, отвърна му Карадайъ. Петков направи много персонални жертви, които би трябвало да бъдат оценени, добави Денков. 
За биографията не сме питали, а за оценката ви на Конституционен съд, сподели Карадайъ и напусна залата.
Всички се кълнем, че би трябвало да има кабинет, а виждаме подготовка за избори, стартира Христо Иванов от Демократична България. Той прикани да се подхожда отговорно и видя предпочитание за разговор в Политическа партия.
 

 
Източници: " 24 часа ", segabg.com
 
 
 
 
 
 
16 Дек 20223916 Дек 20224216 Дек 202280316 Дек 202274116 Дек 202250616 Дек 2022168КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани14 Дек 202235516 Дек 202235208 Дек 202292324 Sep 20223428
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР